Nisan Ayına Özel Kampanya!

Şirket İçi Motivasyonu Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Şirket İçi Motivasyonu Etkileyen Faktörler Nelerdir

Şirket içi motivasyon hem çalışanlar hem işverenler için büyük önem taşır. Çalışanların motivasyonunun yüksek olması çok daha verimli çalışmalarını sağlar. Çalışan tatmini ile işletmelerin ilerlemesi ve gelişebilmesi mümkün. Şirket içi motivasyon faktörlerinin iyi analiz edilmesi durumunda hedeflere ulaşmak aslında çok kolay. Peki, bu motivasyonu etkileyen faktörler neler?

İyileştirilmiş Ücretler

Çalışanların hem bedensel hem zihinsel olarak ortaya koyduğu emeğin karşılığı bir ücret, motivasyonu etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Hak ettiğini aldığını düşünen çalışanlarınız çok daha motive bir şekilde çalışacaktır. Vereceğiniz iyi bir ücret, aynı zamanda çalışanların hayat şartlarını da değiştirecektir. Buna rağmen, şirket içi motivasyonu sağlayan ücret tek başına yeterli değildir.

Rahat Bir Çalışma Ortamı

Çalışanlarınız için hazırlayacağınız rahat olabilecekleri bir çalışma ortamı, onların işe adapte olabilmeleri için önemli bir kıstastır. Şirket içi motivasyon yalnızca maddi değil manevi olarak da sağlanmalı. Ofis dekorasyonunun eğlenceli ve işlevsel olması, çalışanlarınızın enerjilerini yükseltir. Bu ortamda yaratacağınız temiz ve düzenli atmosfer yapılacak işi daha cazip kılar. Kasvetli mekanlar çalışanlarınızı depresif hale getirir.

Ödül ve Takdir

Çalışanlarınız, yaptıkları işlerin geri dönüşü olmasını bekleme eğilimindedir. İyi yapılan işleri takdir etmeniz şirket içi motivasyonun sağlanması açısından önemlidir. Sürekli olarak eleştirdiğiniz bir çalışanın verimi giderek düşer. Performanslarını beğendiğiniz çalışanlarınızı ödüllendirerek motive etmeniz de mümkün. Ödül sistemini işletme içi kurallarla belirleyebilirsiniz. Çalışanlarınızın potansiyellerini keşfetmelerini sağlayacak küçük primler bile çok etkili olabilir.

Sorumluluk ve Yetkiler

Çalışanlarınıza, normalde yapmadıkları bir iş vererek onlara güvendiğinizi gösterebilirsiniz. Şirket içi motivasyonu dolaylı olarak sağlayan sorumluluk ve yetki verme çalışanlarınızı mental olarak rahatlatır. Karar aşamalarında fikirlerini alarak da işte sürekliliği sağlayabilirsiniz. Sorumlulukları ve yetkileri artan çalışanlarınız, bu işte devam edebileceğini düşünür.

Eğitim

İşletmeler statik bir yapıdadır; yapılan işin niteliği ve iş modelleri kendini sürekli yeniler. Çalışanlarınıza hem yaptıkları işle ilgili hem de kişisel gelişimlerini destekleyici eğitimler vererek Şirket içi motivasyonu artırmanız mümkün. Şirket içinde düzenleyeceğiniz eğitim faaliyetleri ve seminerler sayesinde çalışanlarınız dikkate alındığını düşünerek daha verimli çalışır.

Kariyer Gelişimi

Çalışanlar açısından yaptıkları iş bir süre sonra monotonlaşacaktır. Özellikle uzun yıllar aynı işi yapan çalışanlarınız, performans anlamında daha fazlasını yapamayacaklarını düşünebilir. Bu durumda, performansı iyi olan çalışanlarınız için kariyer planlaması yaparak motive olmalarını sağlayabilirsiniz. Şirket içi motivasyonu sağlamak amacıyla çalışanlarla yapacağınız bire bir görüşmelerle terfi yollarını açabilirsiniz. Çalışanlar, işletmenizde kariyer yapabileceklerini bilirlerse kendilerini daha çok geliştirmeye çalışırlar. Bu gelişim, hem iş verimine hem çalışanların motivasyonuna etki eder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir