Nisan Ayına Özel Kampanya!

Sanal Ofislerde Vergi İşlemleri

Sanal Ofislerde Vergi İşlemleri

Günümüz iş dünyasında sanal ofislerin, girişimcilere ve şirket kurmayı düşünenlere sağladığı avantajlar azımsanamayacak derecede fazladır. Özellikle sağladığı hizmetler bakımından pek çok firma sahibini gereksiz zaman harcamalarından kurtarır. Ayrıca sanal ofisler resmi bir kurum oldukları için vergisel anlamda bir sıkıntı yaratmayacaklardır.

Sanal ofis nedir?

İş kurmayı düşünen veya şirketinin ofis işlerinden sıkılan kişiler için ortaya çıkarılmış bir hazır ofis hizmetleri sistemidir diyebiliriz. Sanal ofis hizmetleri sayesinde gereksiz zaman harcamalarından kurtulursunuz ve işinize daha çok odaklanabilirsiniz.

Sanal ofis hizmetleri genel olarak şunları kapsar:

  • Yasal adres hizmeti (bu sayede firmanızın resmi bir adresi olur ve özellikle maliye anlamında bir vergi sıkıntısı çıkarmaz)
  • Sekreterlik, iletişim, posta gibi her ofisin vermesi gereken ve bir o kadar da yorucu olan hizmetler
  • Seçtiğiniz hizmet paketine bağlı olarak ayın belirli sürelerinde kullanılmak üzere tahsis edilen bir toplantı odası
  • Ofise gelen müşterilerinize ve ziyaretçilerinize sağlanan içecek ikramı hizmeti

Sanal ofis kiralamanın avantajlarını ise şöyle sayabiliriz:

  • Kiraladığınız sanal ofis, büyük bir ihtimalle ticaret merkezlerinden birinde bulunacağından dolayı o adresin firmanıza sağlamış olduğu prestij
  • Kişisel ofis harcamalarıyla kıyaslanınca çok daha düşük giderler
  • Klasik ofis hizmetleriyle zaman kaybetmeyeceğiniz içini işinize ayırabileceğiniz ekstra vakit
  • Sanal ofisler vergi anlamında hiçbir sıkıntı çıkarmaz.

Şehir dışından sanal ofis kiralayabilir miyim?

Şehir dışından sanal ofis kiralamak için hiçbir engel yoktur. Yalnızca sanal ofisi kiralarken ilk başta gerekli evrakları imzalamak ve bazı prosedürleri halletmek için sanal ofis hizmeti verecek olan firmaya uğramanız gerekebilir.

Sanal ofis ve vergi dairesi

Birçok girişimcinin, sanal ofis konusunda ilk aklına takılan kısım muhtemelen sanal ofislerin vergileri konusunda nasıl bir yol izlenmesi gerekeceğidir. Kiralayacağımız ofis yalnızca bize ait olmayacağından dolayı kafalarda soru işaretleri oluşturabilir. Fakat içiniz rahat olsun; çünkü ülkemizde yasalar çerçevesinde istediğiniz her türlü iş için sanal ofis kiralayabilir ve yasal adres olarak gösterebilirsiniz, bu konuda bir sıkıntı çıkmayacaktır. Özellikle maliye gibi resmi devlet kurumlarında, sizin yasal adresiniz olarak sanal ofisinizin adresi gözükecektir ve gerekli evraklar belirttiğiniz adrese gönderilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir