Nisan Ayına Özel Kampanya!

Uzaktan Çalışma Hakkında Her Şey

Uzaktan Çalışma Ortamı Size Uygun mu

Uzaktan çalışma (remote working) şekli herhangi bir şirket için hızlı bir şekilde normal çalışma haline dönüşen yeni bir trend olarak karşımıza çıkıyor. Öncelikle yazılım firmalarının uzaktan çalışma ekipleri kurmasıyla Türkiye’de de bu akımın başlaması, diğer esnek çalışma iş kollarını da yavaş yavaş bu trende adapte olmalarını sağladı.
Uzaktan çalışma; bir ekip üyesinin geleneksel ofis ortamının dışından işleri yürütmesi, çalışması anlamına gelir. İster ev, ister kafe ya da bir paylaşımlı ofis alanı olsun internet erişiminin mevcut olduğu her yerden bu çalışma şekline kavuşabilirsiniz.

Mutlu Çalışanlar

Bu çalışma yöntemi, zamanının %100’ünü telekomünikasyon sektöründe almak isteyen, bugünün çalışanları içinde %85’inin hızla tercih ettiği bir yol haline geliyor. Uzaktan Çalışma da genç işgücünün mevcut ve gelecekteki taleplerini karşılamaktadır (Workplaceinsight.net).

Uzaktan çalışan bireylerin sağlığı için birçok yarar sağlamıştır. Uzaktan çalışan personelin, artan moral ile daha mutlu olmakla kalmayıp aynı zamanda çalışmalarıyla ilgili daha az vurgu yapıldığı ve verimliliğinin arttığı işverenlerine daha sadık oldukları kanıtlanmıştır (Forbes.com).

Uzaktan çalışma sadece çalışanlar için değil aynı zamanda dünyanın hemen her yerinde çalışmanın yararlarını takdir eden girişimciler ve işletme sahiplerinin de uyguladığı yöntem haline gelmiştir.

Girişimciler İçin Değeri

Girişimciler konumdan bağımsız olarak çalışabilmekten ve bu çalışma ortamlarını desteklemek için günlük olarak oluşturulan teknolojilerden yararlanmaktadırlar. Bu davranış biçimi, bugünün işletme sahipleri için daha çekici bir seçenek olarak görülmektedir.

Herhangi bir yeni iş girişiminde en öncelikli konu maliyetlerden nasıl tasarruf yapılabileceğidir. Normal masrafa gerek kalmaksızın herhangi bir yerden çalışma olanağı, şirketleri büyük miktarda kurulum maliyetlerinden kurtarır. Bu çalışma yöntemi, şirketlerin bütçelerini, işletmeler için önemli olan diğer şeylere odaklanmalarına olanak tanır.
Bu bireylerin ve ekiplerinin, hayalleri ve kişisel istekleri doğrultusunda çalışırken, aynı zamanda işleri boyunca nasıl gelir elde ettikleri ve nasıl bir ortamda çalıştıklarını öğrenmek için yalnızca Twitter, Instagram, Linkedin ve Snapchat gibi sosyal medya platformlarına bakmanız yeterli olacaktır.

Takım Uyumu

Çalışanların ve müşterilerin aynı anda izlenmesinde, uzaktan çalışmayı daha da kolaylaştırmak için yeni teknoloji başlatıldığından, işverenlere daha fazla seçenek sunar.

Basecamp, Trello ve Slack gibi araçlar, pazardaki en iyi uzaktan çalışanları yönetebileceğiniz yönetimi araçlarından bazılarıdır. Kolay ara yüzleri ve işlevleri ile bu platformlar, işletme sahiplerinin uzaktaki ekiplerin yönetimini rahatlıkla yapmalarını sağlarken sahip oldukları endişeleri ortadan kaldırıyor.

Zoho, Insightly ve Nimble gibi müşteri yönetimi platformları, Küçük İşletmelere Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) çözümleri sunarak müşterileri ile yakından ilgili kalmalarına yardımcı oluyor.

Uzaktan Çalışma Ortamı Size Uygun mu
Uzaktan Çalışma Ortamı Size Uygun mu

Uzaktan Çalışma Ortamı Size Uygun mu?

Uzak bir ortamda çalışma seçeneği, hem bir işverene hem de işgücüne açıklanan nedenlerle çekici ve yararlı olabilir, ancak bu çalışma biçiminin herkes için doğru olduğu anlamına gelmez.

Bazı şirketler hala ekipleri ile Skype üzerinden ya da herhangi bir görüntülü konuşma aracından ulaşmaktan ziyade onları görebildikleri ve yüz yüze görüşebilecekleri bir yerde olmasını ister.

Bu yeni ve heyecan verici çalışma yöntemi ne yazık ki yeni zorluklar da doğurabilecek. Bu öğrenme eğrileri, her işletme sahibi için cazip olmayabilir fakat adaptasyonu güzel bir şekilde sağladığında daha verimli bir ekip ve düşen maliyetlerle şirketin başarı artacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir