Nisan Ayına Özel Kampanya!

Daha Sağlıklı Bir Ofis Ortamı İçin Yapmanız Gerekenler

uzaktan-calismak-daha-avantajli

Günümüzde artan rekabet koşulları, tempolu çalışma saatleri, yerine getirilmesi gereken sorumluluklar gibi nedenler stresli bir çalışma ortamı yaratıyor. Bu stresle birlikte ofislerin çalışmaya müsait olmayan yapıları da üretkenlik noktasında çalışanları etkiliyor. Ancak çalışanların motivasyon ve verimliliğinin artması için uygun ofis koşullarını yerine getirmek gerek. Uzun vadede nispeten büyük sorunlara neden olacak koşulların değiştirilmesi ile daha sağlıklı bir ofis ortamı yaratmak mümkün. Peki, bu ortamı nasıl sağlayacağız? İşte, daha sağlıklı ofisler için dikkat etmeniz gereken birkaç basit nokta…

  1. Rahat ve Temiz Bir Alan Yaratın

    Ofislerin konforlu ve keyifle çalışılabilen alanlar olması, çalışanların verimliliğini olumlu yönde etkileyen başlıca faktörler arasında bulunuyor. Dağınık ve karışık ofisler, gün içinde çalışanların dikkatini dağıtacak ve motivasyonunu bozacaktır. Bu nedenle, çalışanların rahat hareket edeceği temiz ve düzenli alanlar yaratarak çok daha sağlıklı bir ortam elde edebilirsiniz.

  2. Aydınlatmaya Önem Verin

    Yapılan pek çok araştırmanın da gösterdiği gibi ofislerde aydınlatma çalışanların ruh halini oldukça etkiliyor. Biyolojik saatin ayarlanması açısından da aydınlatmanın önemi büyük. Çalışanlar içinse en doğru aydınlatma her zaman gün ışığıdır. Doğal aydınlatmalar, çalışanların zinde ve enerjik hissetmesine yardımcı olarak verimliliği artıracaktır.

  3. Dinlenme Alanları Oluşturun

    Açık ofislerin giderek yaygınlaştığı günümüzde, çalışanlar bazı zamanlarda dinlenmek ya da odaklanmak için yalnız olabilecekleri alanlara ihtiyaç duyabilir. Aynı zamanda, düzenli olarak uzun saatler boyunca çalışmak enerjiyi düşürecektir. Çalışanların yalnız kalabilecekleri dinlenme alanları oluşturarak stresi azaltabilir, üretkenliği artırabilirsiniz.

  4. Konforlu Mobilyalar

    Özellikle çalışan ve ziyaretçi sayısının fazla olduğu şirketlerde rahat ve konforlu mobilyaların olması gerekiyor. Mesai saati boyunca rahatsız koltuklarda oturmak bir süre sonra çalışanların motivasyonunu etkileyecektir. Konforlu koltuklar ve ergonomik dolaplar hem çalışanlara kolaylık hem de ofisin düzenini sağlar.
  5. Dekorasyon Yapın

    Hem ortak alanlar hem de çalışanların kişisel alanları verimliliğin artması için uygun şekilde dekore edilmeli. Bu düzenleme için yapacağınız birkaç küçük dokunuş çok daha rahat ve ferah bir atmosfer yaratacaktır. Sade ama eğlenceli renkler kullanabilir, duvarlara tablolar asabilirsiniz. Sıkıcı ve kasvetli alanları değiştirerek daha sağlıklı alanlar yaratmak mümkün.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir