Sanal Ofis Açmak
Dünyada yaygın bir şekilde kullanılan ve çalışanlar arasında her yıl giderek daha popüler hale gelen sanal ofis kullanımı aslında oldukça avantajlı. Özellikle kısıtlı kaynaklarla başlanan işlerde maliyetten tasarruf etmeyi sağlayan sanal ofisler, sundukları hizmetlerle de kullanıcılarını memnun eder.
Genel olarak freelance çalışanlar ve girişimciler gibi gün içinde fiziki bir ofise ihtiyaç duymadan çalışabilenler tarafından kullanılan sanal ofisler şirket kuruluşlarında da tercih edilir. Şahıs ya da sermaye şirketi fark etmeksizin çeşitli türdeki şirketler sanal ofislerle kurulabilir. Şirket kuruluşunda sanal ofis tercih ederek yasal ve prestijli adresten yararlanabilirsiniz.
Sanal Ofisle Şirket Kuruluşu Nasıl Gerçekleşir?
Kullanımı giderek yaygınlaşan sanal ofis açmak özellikle maliyetlerin düşürülmesi için en etkin yollardan biri. Yeni girişiminizde iş gelişimiyle ilgili alanlara aktarabileceğiniz kaynakları fiziki bir ofise ayırmaya gerek kalmadan sanal ofisle şirketinizi kurabilirsiniz.
Geleneksel ofislerin yüksek kira bedelleri dışında aylık sabit ya da tek seferlik giderleri vardır. Kira, stopaj vergisi, rahat ve konforlu mobilyalar, teknik altyapı, kırtasiye giderleri ve personel masrafları özellikle yeni kurulan şirketlerin kısıtlı kaynaklarını daha da tüketecektir. Sanal ofisler, yalnızca kira karşılığı resmi ve prestijli adresten ve her türlü hizmetten yararlanabileceğiniz yeni nesil çözümler sunar.
Sanal ofis açmanın kolay ve hızlı olması da bu ofislerin tercih edilmesinde önemli bir etkendir. Şahıs ya da sermaye şirketi kurmaya karar verdiyseniz, prestijli lokasyonlarda faaliyet gösteren ve şirketinizin kurumsallığını pekiştirecek sanal ofisleri kuruluş için tercih edebilirsiniz. Sanal ofis adresini şirketinizin resmi tebligat adresi olarak vergi dairesine bildirerek şirket kurulumunuzu kısa süre içinde gerçekleştirmeniz mümkün.
Gerekli evrakları hazırladıktan ve sanal ofis firmasıyla kira sözleşmesi imzaladıktan sonra vergi dairesine başvuru yapabilirsiniz. Verdiğiniz bilgilerin doğruluğunu ve şirket adresini teyit etmek için sanal ofis adresine ziyaret gerçekleştirilecektir. Vergi dairesi memurlarının bu ziyaretinin ardından şirketiniz resmi olarak kurulmuş olur.
Yoklama sırasında sizin ya da vekalet verdiğiniz birinin sanal ofis adresinde bulunması yeterli. Eğer böyle bir durum yoksa, sanal ofislerin resepsiyon ekipleri şirketiniz adına randevu talebinde bulunabilir. Tarihi önceden belli olan bu randevuya katılabilir ve artık ticari faaliyetlerde bulunabilirsiniz.
Oldukça pratik ve hızlı bir kurulama sahip olan sanal ofisleri kullanarak ister yeni şirket kurabilir isterseniz de halihazırda bulunan şirketiniz için yeni bir şube açabilirsiniz. Sanal ofisler ve paylaşımlı ofislerle ilgili aklınıza takılanlara yanıt bularak şirketinizi kısa sürede geliştirebilirsiniz.