Sanal Ofis Yoklama

Levent Ofis Sanal Ofis Kiralama İstanbul

Sanal ofisler, günümüz çalışma sistemine göre şekillenen ve en sık tercih edilen yeni nesil yöntemlerden biri. Genellikle geleneksel bir ofiste, masa başında çalışmayan girişimciler ve freelancerlar tarafından kullanılan sanal ofisler, şirket ve yeni şube kuruluşları ile adres değişikliklerinde sıklıkla tercih edilir.

Sanal Ofisle Nasıl Şirket Kurulur?

Sanal ofislerle hem şirket kuruluşu hem de var olan şirketlerin adres değişikliği yasal düzleme oturmuştur. Ticari faaliyetlerde bulunmak için şirketler vergi dairesine resmi bir tebligat adresi göstermek zorundadır. Çalışanlar yalnızca bu adres için hiç kullanmayacakları fiziki bir ofis açmak durumunda kalır. Özellikle yeni kurulan girişimlerin oldukça kısıtlı kaynakları vardır. Bu kaynaklar ofis materyalleri, kiralar, vergiler, personel maaşları gibi gider kalemlerine aktarılır. Oysaki, sanal ofislerle tüm maliyetlerden kurtulmak mümkün.

Maliyetleri minimuma indiren sanal ofisler şirket kuruluşunda da çalışanların yanında olur. Kuruluş için öncelikle vergi dairesine adres bildiriminde bulunmak gerekir. Bu bildirimde adres olarak sanal ofislerin prestijli adreslerini şirket adresiniz olarak gösterebilirsiniz. Prestijli adreslerin şirketlere sağladığı avantajlardan biri de itibardır. Vergi levhanızda ve kartvizitinizde bu adreslerin görünmesi müşterilerin gözünde itibarınızı artıracak ve kurumsal imajınız güçlenecektir.

Adresi bildirdikten ve vergi levhanızı aldıktan sonra vergi dairesinden sanal ofis adresine yoklama için bir ziyaret gerçekleştirilir. Yoklama, genellikle adres bildiriminin ardından en geç 10 gün içinde gerçekleşir. Vergi dairesinden memurların yaptığı yoklamada şirketin tebligat adresi olarak gösterildiği sanal ofis adresi teyit edilir. Bu esnada, sizden bazı evrakları da göstermeniz istenebilir. Bu evraklar arasında;

  • Kimlik aslı,
  • Vergi levhası,
  • İmza sirküleri,
  • Şirketinize bağlı çalışan varsa bu çalışanların SSK dökümleri bulunur.

Yoklama sırasında şirket kurucusunun ya da vekaletnameye sahip herhangi birinin vergi dairesi memurlarıyla görüşmesi gerekir. Vergi dairesi tarafından görülmek istenen evrakları siz memurlara göstermelisiniz. Gün içinde dışarıda çalışan girişimciler ve freelance çalışanlar sanal ofis hizmetlerinden bu noktada yararlanabilir. Sanal ofislerin alanında uzman ve güler yüzlü resepsiyon ekibi şirketiniz adına gelen memurları karşılayacaktır. Siz yoklama sırasında ofiste bulunmasanız da yeniden randevu talep edilerek size anında bilgi verilir.

Yoklamanın ardından vergi dairesi tarafından verilen vergi numaranızla ticari faaliyetlerinize başlayabilirsiniz.

Özellikle ilk kez şirket kuracaklar için bu prosedürler uzun ve yorucu gibi görünebilir. Bununla birlikte, sanal ofislerin akıllı çözümleri ve alacağınız tavsiyeler sayesinde şirketinizi kısa sürede kurabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir