Start-up’lar için 5 Temel İpucu

Start-up'lar için 5 Temel İpucu

Bir işe başlamak çoğu insanın düşündüğü gibi kolay olmaz. Bu süreçte sizi test etmek ve sınamak için bekleyen birçok şeyler karşı karşıya kalırsınız. İnsanlar, ekip arkadaşları, planlar, kanuni süreçler, iş planlarında yapılan değişiklikler ve çok daha fazlası… Doğru yönde ilerlediğinizden emin olmak için bu ipuçlarını takip edebilirsiniz.
Başlarken kendinize şu soruları sormanız gerekir:

1. Bir planım var mı?
Öncelikle bir iş planı hazırlayıp bunu test etmelisiniz. İşe yaramadıktan sonra bir iş planına sahip olmak hiçbir işinize yaramayacaktır. Planınızı test etmek, iş başlangıcında karşılaşacağınız ve sonrasında büyüyerek ‘kaya’ haline dönüşüp, işinize engel olacak sorunlarla erken safhada yüzleşmenizi sağlayacaktır.

2. İş yapısı nasıl olmalı?
İşinizi şekillendirmek ve yapılandırmak için birçok yol var. İhtiyaçlarınıza en uygun olan şirket türünün hangisi olduğuna karar verip, işinizi o doğrultuda kurmanız gerekir. Limited, anonim, şahıs ya da dernek türlerinden birini seçip, iş akışınıza en uyumlu olanı seçmelisiniz.

3. İşinizi nasıl adlandıracaksınız?
Bir isim seçmek ve şirketiniz için bir logo çıkmak zor bir görev olabilir, ancak çok önemli bir konudur. Seçtiğiniz isim sadece bir isim değil, aynı zamanda bir marka da oluşturacaktır. Bu sebeple işinize vereceğiniz isim hem akılda kalıcı hem de insanların ihtiyaçlarına fayda üreten cinsten olmalıdır.

4. Bunun bana maliyeti ne olacak?
Bir işe başlarken para tasarrufu çok önemlidir. Maliyetleri olabildiğince etkin bir şekilde azalttığınızdan ve en iyi fırsatları elde etmek için araştırma yaptığınızdan emin olmanız gerekir. Bir iş kurmak sandığınızdan daha pahalıya mal olabilir. Bu sebeple kuracağınız iş için maliyetleri azaltacak çözümler üretmeniz gerekir. Sanal ofisler, ilk şirket kuruluşu için hayati anlamda önem taşıyan ve maliyetleri oldukça düşüren bir ofis çözümüdür. Sanal ofisler ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız.

5. Herhangi bir maddi yardım alabilir miyim?
Günümüzde iş kuracaklara yardımcı olmak için çok sayıda ve yaygın olarak sunulan sayısız hibeler mevcut. Yeterli araştırma ile bunlardan herhangi birine uygun olup olmadığınızı görebilir ve başvurularda bulunabilirsiniz. KOSGEB’in sunmuş olduğu Girişimcilik Destek Programı bunlardan sadece birisidir. Yer, bulunduğunuz iş türü ve kaç kişinin istihdam edildiği gibi hibelerle birlikte birçok koşula uygun hibeler alıp işinizi rahatlıkla kurabilir ve büyütebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir