Nisan Ayına Özel Kampanya!

Sanal Ofis Şirket Kuruluşu Nedir?

Sanal Ofis Şirket Kuruluşu Nedir

Düşük maliyetlerle avantajlı çözümler sunan sanal ofislerimizi tercih edin, şirketinizi kolayca kurun. Sanal ofiste şirket kuruluşuyla ilgili bilmeniz gerekenler burada…

Girişimcilerin iş dünyasına adım atmasının önündeki en büyük engel şirket kurma maliyetleridir. Merkezi bir lokasyonda şık bir ofis kiralamak, konforlu mobilyalarla döşemek, boya badana masrafları, teknik donanım, iletişim altyapısı, emlakçı prosedürleri, komisyon ve aidatlar derken sermaye olarak ayrılan bütçenin ciddi bir kısmı kaybedilir.

Maddi sıkıntılar kadar motivasyon eksikliği de yaratan bu durumun çok daha pratik ve ekonomik bir çözümü vardır. Yeni nesil iş modeli olan sanal ofisler, aradığınız tüm özellikleri bir arada sunabilen nitelikli firmalar tarafından sağlanır. Şirketinizi sanal ofiste kurmak veya mevcut şirketinizi sanal ofise taşımak, genel gider kalemlerinden ciddi oranda kâr etmenizin en etkili yoludur.

İşinizi, sizin gibi sahiplenen profesyonellerle birlikte kurmak, onların tecrübelerinden faydalanmak, maddi ve manevi kazanımlar elde etmeniz için güvenilir bir köprü olacaktır. Referanslarından yararlanabileceğiniz benzersiz bir Network üyesi olabilir, ulusal ve uluslararası sahada faaliyet gösteren diğer firmalarla birlikte çalışarak işinizi genişletebilirsiniz. Sanal ofis şirket kurmak fikrine yabancıysanız veya zor olduğunu düşünüyorsanız bu yazıyı mutlaka okumalısınız. Küçük bütçelerle şirket sahibi olmak hayal ya da imkansız değildir.

Beklediğiniz umut ışığı burada yanıyor olabilir.

Sanal Ofis Nedir ve Avantajları Nelerdir?

Amerika’da 1976 yılında temeli atılan sanal ofis kavramının, ülkemizde pandemi sürecinde daha iyi anlaşıldığı söylenebilir. Sistemi daha önceden keşfedenler sektörde bir adım önde olmayı başardıkları için ön referans olarak kabul edilebilir. Dünyanın çeşitli ülkelerinde merkez ofisleriyle faaliyet gösteren global şirketler bile, farklı coğrafyalardaki şubeleri için yıllardır sanal ofis kullanır.

İlgili bölgenin yasal mevzuatlarına hakim olan sanal ofis sağlayıcıları, yabancı menşei firmalara yerel konularda tam destek verdiği ve personel giderlerini düşürdüğü için tercih edilir. İhtiyaç anında hazır ofis ya da toplantı salonu hizmetlerinden yararlanan küresel şirketlerin büyümesindeki en büyük faktörlerden biri de bu sistemdir. Tüm dünyada dijital ticaret alanında yaşanan gelişmeler ve iş yapış modellerindeki değişimler, farklı sistemleri birbirinden bağımsız coğrafyalarda kullanılabilir kılar.

Uzun zamandır profesyoneller ve kurumsal şirketler tarafından test edilen sanal ofis sistemi de uzmanlardan tam not alan önemli bir disiplin şekline evrilmiştir. Bugün, hemen hemen bütün meslek gruplarında güvenilirlik için kurumsal kimlik profili aranmaktadır. Tüketici veya kullanıcılar, bağımsız profesyonellerle çalışacak olsa bile kendi çapında bir kurumsallık beklemektedir. En azından yasal bir fatura kesmek için kanunların yerine getirilmiş olması, mevzuata uygun şartlar altında bir şirketiniz olması gerekir. Sanal ofis şirket kuruluşu her seviyedeki girişimci için cankurtaran niteliğinde bir kolaylıktır.

Sanal Ofis Şirket Kuruluşu Yasal ve Kolaydır

Yeni kurulacak bir şirketin sağlam temeller üzerinde yükselmesi için yasalara uygun şekilde başlangıç yapması çok önemlidir. Eksik veya yanlış evrak yüzünden itibarınız sarsılabilir. Sanal ofis sistemiyle şirket kurmanın kolay oluşu, akıllara yasal olup olmadığıyla ilgili soruları getirebilir. Sağlayıcı firma ile aranızda resmi bir sözleşmeyle başlayan sanal ofis şirket kurulumu tamamen yasaldır. Ticaret gibi satış ya da danışmanlık gibi hizmet içerikli bir şirket kurmak istediğinizde, tebligat adresi olarak kullanacağınız resmi bir adrese sahip olmalısınız.

Türk Ticaret Kanunu’nda belirlenen sınırlar içinde sanal ofisleri resmi adres olarak gösterebilirsiniz. Başlangıç aşamasında şirket türünün belirlenmiş olması gerekir; çünkü her şirket türü için farklı evraklar istenir. Şahıs şirketi açmak istiyorsanız, imza sirküleri ve kira sözleşmenizle başlangıç yapabilirsiniz. Ülkemizde 2020 yılından itibaren geçerli olan yasaya göre hiçbir kişi ya da kuruma kimlik fotokopisi ve ikametgâh vermek zorunda değilsiniz.

Hatta bu tip evrakların elden istenmesi yasaklanmıştır. Ülke içindeki tüm resmi kurumların dataları birbirine bağlandığı için yetkili kişiler, ilgili kişilerin kimlik, ikametgah, ehliyet gibi evraklarını sistem üzerinden görüntüleyebilir. Artık bu evrakların yazıcıdan çıktısı alınarak fiziksel şekilde arşivlenmesine gerek kalmamıştır. Dijital dosyalarınızda kişisel veri olarak depolanmaktadır ve gerektiği zaman sadece kurum yetkilisi olan devlet memurları görebilir. Birçok işlemin e-devlet üzerine taşınmış olması sayesinde eskisi gibi kurumdan kuruma koşturmaca sıkıntısı bitmiştir.

Zaman kaybı yoktur ve evrak masrafı çok düşüktür. Vergi dairesine bildirimde bulunduğunuz zaman 10 iş günü içinde resmi adres gösterdiğiniz ofise memur ziyareti gerçekleşir. Şirket faaliyetine müsait olduğuna dair olumlu rapor alan adresiniz onaylanır ve şirketiniz kurulmuş olur. Anonim, limited, kollektif gibi farklı türlerde şirket açmak için Levent Ofis uzmanlarından teknik ve teorik danışmanlık alabilir, çok kısa bir sürede sanal ofisle faaliyete başlayabilirsiniz.

Sanal Ofisli Şirketlerin Sahip Olduğu Ayrıcalıklar

Bağımsız çalışan kişilerin mobil çalışma özgürlüğünü sürekli kılan, profesyonel şekilde fatura kesmesini ve kurumsallaşma yolunda sağlam bir adım atmasını sağlayan sanal ofis şirketleri, teknoloji çağının mihenk taşı niteliğindedir. Kendi imkânlarınızla çok yüksek masraflarla kurabileceğiniz tam donanımlı ofislerin sizin için hazır kurulu olması, iş gücünüzden ve zamanınızdan büyük oranda tasarruf etmenizi sağlar.

Her müşteri kurumsal şirketlerle çalışmak ve profesyonel bir ekiple muhatap olmak ister. Tüm sistemi oturtarak belirli bir düzeye erişmek için zamana ihtiyacınız vardır. Bu zaman zarfında potansiyel müşterileri kaybetme riski taşırsınız. Müşterilerinize karşı uzun vadede elde edeceğiniz olumlu imajı sanal ofis sayesinde daha ilk günden kazanabilirsiniz.

Hazır ve sanal ofis sistemi, iş dünyasını hiç tanımayan girişimcilerin dahi entegrasyon sürecini hızlandırarak başarılı kılar.
Gerçek ya da tüzel kişi fark etmeden sanal ofise sahip her şirkete tanınan ayrıcalıklar vardır. Başlangıç paketleri genellikle standart hizmetlerle sınırlı olsa da opsiyonel paketlere çevrilerek ihtiyaçlarınıza göre kişiselleştirilebilir. Sanal ofis sağlayıcınızdan şirketiniz için temin ve talep edebileceğiniz hizmetlerden bazıları şunlardır:

  • Yeni şirket kuruluşu veya mevcut şirketin sanal ofise taşınması hakkında danışmanlık hizmeti.
  • İstanbul’da iş dünyasının merkezi lokasyonunda prestijli bir resmi adres.
  • Toplu taşıma araçlarına yürüme mesafesinde yakınlık.
  • Ana arterlere bağlanan konumuyla hızlı ulaşım ve otopark imkânı.
  • Güler yüzlü resepsiyon, kargo ve posta hizmetleri.
  • İsteğe göre yeni telefon hattı tahsisi veya mevcut numaranın taşınması.
  • Çağrı karşılama ve e-posta yönetimi.
  • Sanal ofisin fiziki kullanımında fiber hızlı internet.
  • Sıcak içecekler, atıştırmalık ikramlar.
  • Tam donanımlı toplantı salonlarında etkinlik.
  • Ergonomik tasarımlı dekorasyonla tam konfor.
  • Toplantı odasında teknik donanımın ve ofis içi ekipmanların kullanılması.
  • Network katılımı ve paylaşımı.
  • Tüm giderler tek fatura altında, vergiden düşülebilir.
  • Düzenli temizlik ve yüksek hijyen tedbirleri.
  • Güvenli bina, kilitli dolaplar, gizliliğe saygılı alanlar.
  • Stopaj yok, aidat yok, sürpriz masraflar yok.
  • Elektrik, su, telefon, doğalgaz ve internet faturaları yok.

Şirketinizin faaliyet alanına ve kendi iş modelinize göre farklı ihtiyaçlarınız bulunduğu zaman sanal ofis sağlayıcınızla görüşebilir, fazladan taleplerin karşılanması hakkında bilgi alabilirsiniz. Levent Ofis kariyerinizin en önemli adımını atarken yaşadığınız heyecana ortak olabilir, başlangıç, orta ya da ileri seviye şirket kuruluşlarında ihtiyacınız olan servisler hakkında size bilgi verebilir ve bunu en uygun fiyatlandırma ile taçlandırabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir