Nisan Ayına Özel Kampanya!

Sayılarla Paylaşımlı Çalışma Alanları. Peki, Sayılar Bize Ne Gösteriyor?

Sanal ofis nedir

Coworking artık bir trend değil, çalışma şekli. Günümüzde coworking üretkenliğin eş anlamlısı haline dönüştü ve paylaşımlı ofis alanlarının sizinle tanıştıracağı aynı kafa yapısına sahip insanlarla yakın ilişki kurma fırsatını  sunar oldu. Yeni haberdar olacağınız bir startup sizi işinize karşı daha azimli olmaya sevk edecektir. Bu tip paylaşımlı ofislere karşı en yüksek talep freelance çalışanlardan ve kurumsal çalışanlardan gelmektedir. Aklınıza şöyle bir soru gelmiş olabilir, acaba dünyada kaç adet böyle paylaşımlı çalışma alanı bulunmaktadır. Hadi biraz sayılara bakalım.

Dünyadaki Paylaşımlı Ofis Alanı Sayısındaki Artış %36
Paylaşımlı çalışma alanlarının sayısı geçtiğimiz iki yılda ikiye katlanmıştır. 2013 yılında dünya çapında bulunan 3400 paylaşımlı çalışma alanına karşın 2016 yılına geldiğimizde bu sayı 7800’e çıkmıştır. Sadece son 12 ayda dünya çapında %36 oranında bir artış yaşanmıştır ve bu trend giderek yükselen bir grafik göstermeye devam etmektedir.

İnsanların Hazır Ofise Uğrama Sıklıkları Arttı
Ayrıca hazır ofislerin ana merkez olarak kullanılma sıklıkları da artış gösterdi. Üyelerin %73’ü hazır ofisleri haftada 3 kez kullandı ve %44’ü her gün geldi. 2014 istatistikleriyle karşılaştırdığımızda %20’den daha fazla bir artış göze çarpmaktadır.

Hazır Ofis Kullananların Sayısı Dünya Çapında Artış Gösterdi
Küresel paylaşımlı çalışma alanı üyelerine bir bakış attığımızda ortalama coworking alanlarının üyelerinde iki yıl öncesine göre %30 civarında bir artış gözlemlenmektedir. Dünya çapında hazır ofis kullananların sayısı 2014 yılındaki 295.000 sayısına karşın 2015 yılında 510.00’e ulaşmıştır.

Bu Konseptle Birlikte Freelance Çalışanların Sayısı Yükseldi
Bu trenddeki artış freelance olarak uzaktan çalışan insanların sayısında yaşanan artışla doğrudan ilgilidir. Hazır ofisler ve ortak çalışma alanları şirketler arasında giderek popüler olmaya devam etmektedir. Resmi iş ortamlarından ayrılıp, paylaşımlı ofislerde çalışanların memnuniyetleri %65 oranında artmaktadır. Ayrıca bu çalışanlar kendi endüstrilerinde çalışan kendileriyle aynı mentaliteye sahip profesyonellerle beraber çalışarak daha çok ilham bulma ve fikir alış verişinde bulunabilme fırsatına sahip olmaktadırlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir