Kurumsal Firmaların Paylaşımlı Ofislere Taşınmasının 6 Sebebi

Kurumsal Firmaların Paylaşımlı Ofislere Taşınması

Günümüzde çok büyük şirketler başta olmak üzere birçok kurum paylaşımlı ofisleri tercih ediyor ve bu trend çığ gibi büyüyor. Peki firmalar neden bireysel ofisler yerine paylaşımlı ofisleri tercih ediyor? İşte bu trendin 6 temel sebebi;

1.Daha az masraf!

Her çalışana özel bir ofis temin etmek yerine paylaşımlı ofislerden faydalanarak alandan tasarruf etmek şirketin maliyetini azaltıyor ve hem mekandan hem de paradan tasarruf etmesini sağlıyor. Bu şekilde çalışanlar birbirleriyle daha rahat iletişim kuruyor ve bir arada çalışıyor. Müşterileri ve misafirleri karşılayan, iş görüşmeleri gerçekleştiren müdürler dışında herkesin çalışma masası ve ofis eşyaları aynı mekanda! Mutfak ve toplantı odasının ayrı olmasının yanı sıra daha az alanın temizliği de daha rahat oluyor.

2.Boş alanlardan faydalanılması

Şirketler, geleneksel ofis düzeninde kullanılmayan birçok boş alan için de ödeme yapmış oluyorlar. Ancak paylaşımlı ofisler sayesinde daha az boş alan kalıyor ve mekan verimli bir şekilde kullanılıyor. Toplantı odası da aynı alanda yer aldığı için zamandan da tasarruf sağlanmış oluyor. Hatta ofisin düzenini çalışanların ihtiyaçlarına göre değiştirebilirler.

3. Kullanım süresinde esneklik

Paylaşımlı ofis kiralanırken ödemenin daha az olmasının dışında aydan aydan üyelik imkanı da sağlanabiliyor. Yani yeni bir işe başlayan bir şirket veya girişimciler sadece belirli süre için istedikleri büyüklükte bir paylaşımlı ofis kullanabilirler. Şirketin büyümesi veya küçülmeye gitmesi durumlarına göre bu süre 3 ay da olabilir 5 yılda! Tamamen firmanın tercihi!

4.  Nitelikli Çalışan Havuzu

Paylaşımlı ofisler özellikle serbest çalışan ve bağımsız profesyoneller tarafından sıkça tercih ediliyor! Firmalar tam zamanlı çalışanların aksine taşeron işçi kiralamayı tercih ederek yetenek havuzu da oluşturuyorlar. Bu yüzden profesyonel bağlantılar kuruluyor ve bu şirketlerin ihtiyaçlarına göre oluşturdukları havuzdan seçtikleri çalışanı gönderiyorlar.

5. Konum Kolaylığı

Paylaşımlı ofisler ve çalışma alanının geniş olması sayesinde şirketler farklı ülkelerde ve bölgelerde yeni ofisler açabilirler. Bu şekilde birçok işi takip edebilir, müşterileri, iş ortaklarıve çalışanlarıyla uzaktan da iletişim kurabilirler. Bu sayede işlerini rahatlıkla takip edebilir ve dünyanın farklı köşelerindeki yeni iş fırsatlarını kovalayabilirler.

6. Daha huzurlu iş ortamları ve yeni işbirlikleri

Paylaşımlı ofislerin en büyük avantajlarından birisi de farklı özgeçmişlere ve iş deneyimlerine sahip birçok kişinin bir arada ve yan yana çalışmasıdır. Farklı alanlarda deneyimleri olan kişilerin aynı ofiste çalışması hem işveren hem de çalışanlar için bir fırsattır. Çünkü yeni fikirler, çözümler ve işbirlikleri sağlanabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir